Historicky první „Vomachejl“

Tak a máme to za sebou, historicky první „Vomachejl“ je za námi.  A jaký byl ?  Tak hlavně pro ty, co nebyli.  Dobře poslouchejte, vlastně chtěla jsem říct, pozorně čtěte :o)
Sešlo se nás celkem šest. Nic, moc, nejdříve jsme z toho byli trochu rozpačití a uvažovali jsme o tom, že to zabalíme a půjdeme domů.  Ale to se nám taky moc nechtělo, tak jsme to rozbalili s „aktivitama“. Pro ty, co neví o čem mluvím, jedná se o jednoduchou hru. Na lístečkách jsou napsány aktivity, které musíte formou pantomimy předvést tak, aby ostatní přihlížející poznali  o jakou aktivitu se  jedná.  A  jako vždy na začátku každé hry, to si snad ještě všichni z mládí pamatujete, nastalo trapné rozhodování,  kdo půjde předvádět jako první. No schválně, jestli by jste uhodli  kdo, že se to zase chtěl předvést jako první. No jasně, pro ty co vsadili na Marcela mají bod :o) A tak se nám to pomalu  rozjelo.  Ostych a stud se vytratil někde daleko od Michálkovického kulturáku a my si to začali pěkně užívat. Musím říct, že nám to docela šlo, především pánové zvládali rychle uhodnout  jednotlivé předváděné  aktivity. Vypíchnu například  super předvedený „sňatkový podvodník“ v podání  Petra Rady ….. že by nějaká zkušenost ze života … :o) Jedna aktivita, ale dala především pánům opravdu hodně zabrat, ne a ne ji uhodnout, sledovali pozorně,  to se musí nechat, přímo s nasazením života, ale dlouze váhali. No jasně, předváděná aktivita „stryptýz“ v podání P.H.G. :o) Tak to už jistě chápete, proč si chlapci dávali na čas při jejím uhodnutí :o) Ale nebojte se,  bylo to ve vší počestnosti a Zuzka mě vysvobodila už při sundávání opasku :o)
V další zábavě jsme se inspirovali u známého televizního pořadu „Partička“. Nejdříve jsme hráli na tzv. „blázny“,  to jsme se možná někteří ani nemuseli příliš snažit. Obzvlášť já, která jako vždy dostatečně nepochopila pravidla a celé to „zdupala“. Ale byla to sranda. Dále jsme si zahráli na rozpoznání známých osobností. Tentokrát jsem rozpoznávala osobnosti já a ostatní je hráli. Nejrychleji jsem odhalila osobnost, kterou předváděl Marcel, to mi zabralo cca 2 sekundy. Otázkou je, zda to bylo tím, že je Marcel dobrý herec, nebo spíše tím, že osobnost, kterou předváděl  (pan prezident Zeman) má svou známou pózu hlavou už tak profláknutou, že by ho rozpoznal  i slepý. Poslední hra ……. , tak ta byla taky suprová u té jsme se zasmáli asi nejvíce, o co šlo…………….,  tak a to vám neřeknu. Přijďte příští první úterý v měsíci, tj. 6.8.2013 na „Vomachejl“ a dozvíte se to takzvaně „naživo“ :o)
P.H.G.