„Dostaveníčko s divadlem“ v Přerově je za námi

Ve čtvrtek 4.7.2013 jsme ukončili naší sezónu v Přerově  „mezi hradbami přerovského zámku“ a to doslova (viz naše fotografie z přípravy představení).  Uvítali nás příjemní a ochotní organizátoři festivalu, zástupci divadla Dostavník. Poté  nás čekalo velké  překvapení v podobě úžasné scény pod širým nebem a mezi kamennými hradbami. Představení bylo plně vyprodáno již v předprodeji a počasí nám také přálo. :o)
 Myslím si, že pro všechny účinkující to byl nezapomenutelný zážitek zahrát si v tak kouzelném prostředí. Krása a kouzlo těchto představení pod širým nebem a v přírodě spočívá hlavně v tom, že vám vstupují do děje různé neovlivnitelné vjemy z okolí, jako je bití zvonu na věži, hlasitý zpěv ptáků atd. Některé události mohou  dokonce ovlivnit děj hry. I nám se poštěstilo a příroda nám naše představení opravdu zábavně zpestřila.
 Při mém dialogu s Johnem, kdy oba sedíme na sedačce…….
John:  „To je teda sobota!  Ještě, že tu máte ty slavíky. Alespoň máme chvilku klidu.
Liz: „Žádné slavíky tady nemáme.“ ……….
…………. přesně v tento moment se vzneslo hejno ptáků a přeletělo přesně nad hradbami přerovského zámku, nad naší scénou a nad našimi diváky. Ozval se obrovský smích a to nejen z řad diváků, ale také od nás herců :o) Řekla bych, že to bylo přírodou  opravdu neuvěřitelně přesně naplánováno. Nebo, že by rejža  potají a ve svém volném čase režíroval i ptactvo z Přerova….:o))
Sladkou tečkou celého odpoledne  bylo vynikající občerstvení, které pro nás  organizátoři festivalu z divadla Dostavník přichystali. V jejich příjemné a zábavné společnosti jsme pak strávili večer až do brzkých ranních hodin.
Za sebe a myslím, že nejen za sebe doufám, že to nebylo naposled ……..
P.H.G.

 

PS: Autorka ještě zapomněla zmínit, že recitace veršů Shakespeara v podání Huga Prestona byla tak sugestivní, že u toho jedna divačka omdlela...

 

100NIKON

100NIKON
15. 6. 2013
uživatel: jaroslava syslová
Zpráva od uživatele jaroslava syslová:
Divadelní přehlídka Přerovský Dostavník 4. července 2013
Pokud máte potíže se zobrazením tohoto e-mailu, zkopírujte a vložte tento text do vašeho prohlížeče:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=103213529339484231671&target=ALBUM&id=5897035774558760689&authkey=Gv1sRgCKOOvOXTi9bZ0wE&feat=email